Go Back   Steam Users' Forums > Steam Game Discussions > M - P > Neverwinter Nights 2

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-05-2012, 03:36 PM   #1
oualalaradime
 
Join Date: Aug 2011
Reputation: 0
Posts: 4
video problem

hi ,

i installed NWN2 , i changed screen resolution and now i can t play because i have a dark screen with :" out of range 96.5MHZ / 60 hz" written on .
I suppose i choosed a too high resolution for my video card / screen.

Can u help me ?.
oualalaradime is offline  
Reply With Quote
Old 01-05-2012, 07:51 PM   #2
Axe_Edge
 
Join Date: Dec 2011
Reputation: 5
Posts: 32
Hi. In your "\Documents\Neverwinter Nights 2" (the default location), the file "nwn2.ini" exists. Open with notepad and edit. I lowered the resolution of my game and here is a portion of my nwn2.ini:

[Display Options]
FullScreen=0
Width=1024
Height=768
RefreshRate=-1
Gamma=1.041000

[Graphics Options]
Bloom=1
EnableVsync=1
Shadows=1
EnvironmentShadows=1
CharacterDropShadows=0
SoftShadows=1
FarShadows=1
PointLightShadows=1
UseHardwareShadowMapsIfAvailable=1
NormalMappedTerrain=1
NumberOfTextureMipLevelsToSkip=0
UseHDRIfAvailable=0
MultiSampleType=4
ScreenshotFormat=jpg
WaterReflections=1
WaterRefraction=1
RenderGrass=1
HiRezShadowMapSize=4096
LowRezShadowMapSize=4096
CharacterAndPointLightShadowMapSize=2048
TextureMinFilterMode=3
TextureMagFilterMode=2
TextureMipFilterMode=2
TextureMaxAnisoTropy=1
FarClipPlaneModifier=1.000000
ATIWorkAroundForPointLightShadows=1
SoftwareSkinning=0
FirstRunAutoDetect=0
LightsPerObject=1000
SEFCacheTimeout=500
SEFCacheSize=20
Axe_Edge is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2012, 10:11 AM   #3
oualalaradime
 
Join Date: Aug 2011
Reputation: 0
Posts: 4
thank you fot the answer

i can t find nwn2.ini , i just have nwn2 ( like a block note ) .
i change resolution but nothing apen , i still have a black screen .
Can tell me how u do with the keyboard only, how to go to the video menu and change to the lowest resolution.
i don t have picture but i have sound so i suppose i can do that
thx
oualalaradime is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2012, 12:32 PM   #4
Solon25
 
Join Date: Mar 2011
Reputation: 52
Posts: 866
Quote:
Originally Posted by oualalaradime View Post
i just have nwn2 ( like a block note ).
There it is, you must scroll down a little bit. I have just look into mine, it's there!
Solon25 is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2012, 01:30 PM   #5
Axe_Edge
 
Join Date: Dec 2011
Reputation: 5
Posts: 32
Hi. You may have to change your windows setting to allow you to view extentions, in other words, so you can view the ".ini" part of "nwn2.ini"
Axe_Edge is offline   Reply With Quote
Old 01-07-2012, 10:02 AM   #6
oualalaradime
 
Join Date: Aug 2011
Reputation: 0
Posts: 4
hi , i saw nwn2.ini but it s not working.
can u give me your NWN2.ini went ur video option i the lowest plz
thx
oualalaradime is offline   Reply With Quote
Old 01-07-2012, 09:09 PM   #7
Axe_Edge
 
Join Date: Dec 2011
Reputation: 5
Posts: 32
Hi. Sounds like you have more than a resolution problem. Make sure you have directx 9.0c installed, your latest video drivers, and net framework 3.5. Check this help site:

http://social.bioware.com/forum/1/category/158/index

but read this thread first:

http://social.bioware.com/forum/1/to.../index/3116296





Stick with it. The game is worth it.

Last edited by Axe_Edge: 01-07-2012 at 09:25 PM.
Axe_Edge is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2012, 03:56 AM   #8
oualalaradime
 
Join Date: Aug 2011
Reputation: 0
Posts: 4
hi
all this programs are up because on the first installation the game worked , the screen turn black when i changed the resolution.
i just went my first resolution back
oualalaradime is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2012, 11:29 AM   #9
Axe_Edge
 
Join Date: Dec 2011
Reputation: 5
Posts: 32
Quote:
Originally Posted by oualalaradime View Post
hi
all this programs are up because on the first installation the game worked , the screen turn black when i changed the resolution.
i just went my first resolution back
In that case, try renaming your "/Documents/Neverwinter Nights 2" folder to something like "/Documents/Neverwinter Nights 2 Original". Next, start the game. The game will recreate the "/Documents/Neverwinter Nights 2" folder and the original settings the game installed will return.

If it works, move your saved games over to the new folder.
Axe_Edge is offline   Reply With Quote
Reply

Go Back   Steam Users' Forums > Steam Game Discussions > M - P > Neverwinter Nights 2


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



All times are GMT -7. The time now is 06:01 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Site Content Copyright Valve Corporation 1998-2014, All Rights Reserved.