Go Back   Steam Users' Forums > Steam Game Discussions > H - L > Jade Empire: Special Edition

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-15-2012, 08:40 AM   #1
hooby3dfx
 
Join Date: Jan 2010
Reputation: 0
Posts: 19
How to make the game work well

A lot of the posts here mention how the game seems to be running like crap (low fps) on really fast computers and I experienced the same issue. I am an ATI owner, and I saw a youtube video where someone went to the options screen and toggled anti-aliasing, and then I was like "Hmm... I dont have that option!"

So I googled and found this: http://www.gamefaqs.com/pc/932971-ja...ion/faqs/48716

Look at the VIDEO OPTIONS section!!!

There is a file called JadeEmpire.ini where you can do lots of good stuff (likely more than you could do with the config tool anyways):
Quote:
Soft Shadows cause shadows cast on the ground to have blurred edges so they
look more natural. There's a problem with ATI cards where turning Soft Shadows
ON causes shadows to virtually disappear. In any case, Soft Shadows is a
resource hog, so it's probably best to leave it OFF if you're having framerate
problems.

By default, players with
ATI cards cannot turn on Anti-Aliasing.
Find JadeEmpire.ini in your main program folder and open it in a text
editor. Find AllowAtiFSAA and set it equal to 1. The option will then appear
on your Video Options screen.

IMPORTANT: If you have an ATI card, do not try to use Soft Shadows and AA at
the same time. You'll get trash on your screen.

By default, JE on the PC is locked to a maximum of 30 frames per second (fps).
Since the graphics are not that advanced, this is a lot slower than many PCs
can actually run the game. Find the JadeEmpire.ini file in your main program
folder and open it in a text editor. Find ClampFPS and set it equal to 0. Your
game will probably run at much higher framerates.
I also found that when I had the 'Steam not found' issue that just restarting Steam made it go away.

GOOD LUCK
hooby3dfx is offline  
Reply With Quote
Old 01-15-2012, 08:50 AM   #2
pecoes
 
Join Date: Sep 2011
Reputation: 1
Posts: 75
Wow! Holy cow! That's awesome! Thank you!

I just wish I had known that before I made all those videos.
pecoes is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2012, 03:25 AM   #3
Masacru
 
 
 
Join Date: Jun 2007
Reputation: 205
Posts: 1,462
Thx, just bought it on the today's sale, this fixed it for me
Masacru is offline   Reply With Quote
Old 07-25-2012, 05:09 AM   #4
Xessive
 
 
 
Join Date: Jan 2009
Reputation: 0
Posts: 58
Making the game run at a decent framerate is one part of making the game "work well", does anyone know how we can make the controls work just like the original Xbox version?
Xessive is offline   Reply With Quote
Old 07-25-2012, 01:18 PM   #5
netnerd85
 
 
 
Join Date: Apr 2011
Reputation: 111
Posts: 1,240
Quote:
Originally Posted by Xessive View Post
Making the game run at a decent framerate is one part of making the game "work well", does anyone know how we can make the controls work just like the original Xbox version?
Indeed, this would be great!
netnerd85 is offline   Reply With Quote
Reply

Go Back   Steam Users' Forums > Steam Game Discussions > H - L > Jade Empire: Special Edition


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -7. The time now is 07:33 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Site Content Copyright Valve Corporation 1998-2014, All Rights Reserved.