Go Back   Steam Users' Forums > Steam Game Discussions > D - G > Doom series

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 02-07-2012, 11:17 AM   #1
zombieguy51
 
 
 
Join Date: Aug 2011
Reputation: 9
Posts: 248
Fixed DOOM 3 Demo For Windows 7

Yep, that's right folks. Many people have had issues with the DOOM 3 DEMO on Windows 7. The full version of DOOM 3 (steam) runs fine on Windows 7, but If you downloaded the DOOM 3 Demo, and won't run on Windows 7, then simply follow these steps (note also, if you have the full version of DOOM 3 but on a CD, then you might need the patch provided below if you are running Windows 7):

*I would have just uploaded the fixed demo in a zip archive, but I couldn't find a free uploading site that allows over 400MB*

///////////////////////////////////////////////////////////////


1 - First download this patch.

2 - Next, install the patch where the demo is located.

3 - After the patch has been installed, look in the folder called "demo" and search for the file called
"demo00.pk4" and put that file in the folder called "base".

4 - Now, look in the same folder (demo), and put the default.cfg file in the "base" folder also.

5 - Put the default.cfg file in the folder called
"d3xp" too, just in case.

6 - Next, delete the file called "gamex86.dll".

7 - After that, go to the "base" folder, then right click, and select "New" - "Text Document", name the Document "autoexec" (without quotes).

8 - In the New Text Document, copy and paste this text:
Quote:
set r_mode -1 //(enables custom resolutions)
set r_aspectRatio 1 //(0 = 4:3 1 = 16:9 2 = 16:10)
set r_customHeight 1680 //(Your screen height)
set r_customWidth 1050 //(Your screen width)
com_allowconsole 1 //(enable console)

After you're done, set this file to "Read Only".
This text will set your resolution to 1680x1050, and it will allow you to access the console by pressing the "~" key. You may set your custom resolution/Aspect-Ratio by using this text if you wish.

9 - Now, start the game, it will ask for a CD-Key.
To bypass this, pull down the console (press the ~ key), and type "map game/" (without quotes) at the end of the slash (/), type the name of the map you wish to spawn at. For example,
type - "map game/demo_mars_city1" (without quotes) to start the demo!
Here is the full list of maps featured in the demo:

Quote:
demo_mars_city1

demo_mars_city2

demo_mc_underground
10 - Enjoy!

Let me know if I've made any mistakes!

///////////////////////////////////////////////////////////////

Last edited by zombieguy51: 02-17-2012 at 03:21 PM.
zombieguy51 is offline  
Reply With Quote
Old 02-12-2012, 05:00 PM   #2
Atwooooood
 
Join Date: Apr 2009
Reputation: 125
Posts: 698
Will this work for Windows Vista?

I tried playing the demo a while ago and it wouldn't work for me.
Atwooooood is offline   Reply With Quote
Old 02-17-2012, 03:09 PM   #3
zombieguy51
 
 
 
Join Date: Aug 2011
Reputation: 9
Posts: 248
Are you sure? I downloaded it on Windows Vista, and it worked flawlessly. What happens when you try to launch the game? Have you tried running the demo in "compatibility" mode?
zombieguy51 is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2014, 02:04 AM   #4
ruthan666
 
 
 
Join Date: Jul 2014
Reputation: 0
Posts: 1
Can,
someone upload whole Doom3 directory after patch? Now is 400 nothing.

I tried fix it, but without success.
ruthan666 is offline   Reply With Quote
Reply

Go Back   Steam Users' Forums > Steam Game Discussions > D - G > Doom series


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



All times are GMT -7. The time now is 07:51 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Site Content Copyright Valve Corporation 1998-2014, All Rights Reserved.