Go Back   Steam Users' Forums > Steam Discussions > Help and Tips

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 02-29-2012, 08:36 PM   #76
Khirsah01
 
Join Date: Nov 2011
Reputation: 99
Posts: 543
Quote:
Originally Posted by ~SW View Post
But the emotional stress and anguish from this 'glitch' has caused myself and others permanent damage. I think $50,000 should compensate me for having to be subjected to this atrocity. Ill be waiting for my check Gabe.


Heh, only in a collective lawsuit where the lawyers get a massive cut and hop skip out while the rest of us flip our individual penny around (if it would even be that much).

*cough* Either way, while it's annoying (and unnerving when it happens) there's nothing else to do but wait. Hopefully they fix it soon.
Khirsah01 is offline   Reply With Quote
Old 02-29-2012, 09:04 PM   #77
dxmc
 
 
 
Join Date: Sep 2011
Reputation: 2992
Posts: 840
You can call it a glitch but I think it's mainly the younger members that easily accept that.I can't get rid of this thing and I think it's interesting that I haven't seen anyone from Steam/Valve appearing in any of these threads to clarify the issue. From now on I'm running Steam in offline mode. Most games don't update very often so if I can't play a few of them, small loss.
dxmc is offline   Reply With Quote
Old 02-29-2012, 09:05 PM   #78
deagle_King
 
 
 
Join Date: Dec 2011
Reputation: 53
Posts: 296
Quote:
Originally Posted by ~SW View Post
I think $50,000 should compensate me for having to be subjected to this atrocity. Ill be waiting for my check Gabe.
Atrocity is a mild word, try genocide.
Besides, every half-baked politician and Nobel peace prize winner-wannabe throws it around like there's no tomorrow that the word has basically lost its meaning and can now be used for software malfunctions just as well.
deagle_King is offline   Reply With Quote
Old 02-29-2012, 09:26 PM   #79
PELUXA1
 
 
 
Join Date: Dec 2010
Reputation: 1263
Posts: 8,904
It's gone! YEAH!!!!!
PELUXA1 is offline   Reply With Quote
Old 02-29-2012, 09:28 PM   #80
Obsydiaan
 
 
 
Join Date: Jul 2008
Reputation: 21
Posts: 158
...And it's fixed. Funny how worked up people can get over a bug.
Obsydiaan is offline   Reply With Quote
Old 02-29-2012, 09:29 PM   #81
TheMatt
 
Join Date: Dec 2011
Reputation: 0
Posts: 6
For all those people who don't believe it's a glitch, have a quote from the other thread.

Quote:
Originally Posted by Epsilon View Post
There is no preloaded content. It's just a misconfiguration bug.
It showed up at the same time as the ads for Rayman Origins because that's when they changed the state on the app to make it visible; just someone screwed up and forgot to change the rest of the metadata too.
Here's Steam's metadata for the Rayman Origins Demo:
Code:
 AppID : 207510, ChangeNumber : 81754, last change : Wed Feb 29 21:53:55 2012, State: 2 "207510" { "common" { "name" "Rayman Origins Demo" "type" "Demo" "icon" "1e155c2bc13e8793aed8bb61fdac798fe0d49de7" "clienticon" "e882b2bb691d5f96f472a801f5b1ba6d5ae80265" "clienttga" "02db8a5a4c944430d75d5c2b299e9e0be879d7d8" "GameID" "207510" } "extended" { "developer" "" "gamedir" "ValveTestApp207510" "homepage" "" "icon" "" "InstallScript" "207510install.vdf" "languages" "english,french,japanese,german,spanish,italian,portuguese,polish,russian,dutch,czech,hungarian" "NoServers" "0" "primarycache" "7" "sourcegame" "1" "state" "eStateAvailable" "VisibleOnlyWhenSubscribed" "1" "cddbfingerprint" "187666681" } "config" { "InstallScriptSignature" "59e89457593e69f22b3efa51fe9ca6276d972df62dfdbf7c0826965d1d1c4e3c6cc6c810e71b1f043191831b0aad08bf1f6d4411049a8f7bbda149e209fae5b67c2350318ac1d95fb89a3e9465cfc60d49319d7a73231a096a9f2a4cb4ca50e2e392b271cd1e482c9263131e5cfba84352061e892dcf02d39b52c6055e0070ed" "contenttype" "3" "installdir" "Rayman Origins Demo" "launch" { "0" { "executable" "Rayman Origins.exe" "arguments" "" "description" "Play Rayman Origins Demo" "workingdir" "" } } } "install" { "Registry" { "HKEYLOCALMACHINE\SOFTWARE\Ubisoft\RaymanOriginsDemo\Settings" { "dword" { "english" { "language" "0" } "french" { "language" "1" } "japanese" { "language" "2" } "german" { "language" "3" } "spanish" { "language" "4" } "italian" { "language" "5" } "portuguese" { "language" "8" } "polish" { "language" "10" } "russian" { "language" "11" } "dutch" { "language" "12" } "czech" { "language" "13" } "hungarian" { "language" "14" } } } } "Run Process" { "DirectX" { "process 1" "%INSTALLDIR%\redist\DirectX\DXSETUP.exe" "command 1" "/silent" "NoCleanUp" "1" } "vcredistx86" { "RequirementOS" { "Is64BitWindows" "0" } "process 1" "%INSTALLDIR%\redist\vcredistx86.exe" "command 1" "/q" "NoCleanUp" "1" } "vcredistx64" { "RequirementOS" { "Is64BitWindows" "1" } "process 1" "%INSTALLDIR%\redist\vcredistx64.exe" "command 1" "/q" "NoCleanUp" "1" } "vs2008redist" { "process 1" "%INSTALLDIR%\redist\vcredistx86_VS2008.exe" "command 1" "/q" "NoCleanUp" "1" } } } "depots" { "207511" { "name" "Rayman Origins Demo Content" "systemdefined" "1" "manifests" { "public" "1157950336853382714" } "maxsize" "884638447" } "OverridesCDDB" "1" } }
Somebody forgot to fix the info in the "extended" section. Note that it still says ValveTestApp207510, and the developer, website, etc. keys are all blank. Typically games are loaded onto Steam with blanked out info like this so that people can't extract the data and discover what's coming out on Steam. It looks like something stopped the right information being filled in, maybe some sort of glitch, maybe a human being screwing up.
Because of this, Steam thinks that the primary cache for the demo is cache 7, which is winui.gcf. So, because winui.gcf is installed, it thinks the Rayman demo is installed.
Then you run it, and it realises it's actually a contenttype 3 game (i.e. new content system), prompts you to do the conversion, and then actually starts installing the game using the proper information in the "config" and "depot" sections.
Edit: And now it's fixed. I'm sure Ubisoft lost a bit of money from this. Karma's a .

Last edited by TheMatt: 02-29-2012 at 09:31 PM.
TheMatt is offline   Reply With Quote
Old 02-29-2012, 10:04 PM   #82
Seany C
 
 
 
Join Date: Nov 2011
Reputation: 39
Posts: 222
It's fixed you say? Then why can't I delete it from my library and atempting to play it results in "conversion failed (no subscription)"?
Not one of the outraged drama queens btw, just really want to play the demo.
Seany C is offline   Reply With Quote
Old 02-29-2012, 10:14 PM   #83
deagle_King
 
 
 
Join Date: Dec 2011
Reputation: 53
Posts: 296
Well Rayman is gone, it's a shame he didn't take take Dota 2 Test with him though. xD
deagle_King is offline   Reply With Quote
Old 02-29-2012, 10:14 PM   #84
TwwIX
 
 
 
Join Date: Apr 2004
Reputation: 132
Posts: 1,306
I can't even download it.
TwwIX is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2012, 12:03 AM   #85
Cedge
 
Join Date: May 2009
Reputation: 1135
Posts: 3,871
Quote:
Originally Posted by dxmc View Post
You can call it a glitch but I think it's mainly the younger members that easily accept that.
Except it is a glitch. If you know what you're doing, you can actually dive into Steam's metadata and see exactly what happened. It did not actually download the demo, despite what it looks like.

Quote:
I think it's interesting that I haven't seen anyone from Steam/Valve appearing in any of these threads to clarify the issue.
You're not looking hard enough:
http://forums.steampowered.com/forum...8&postcount=23

It was a glitch. Stop acting so jaded, and drop the "oh, I'm older, so I'm not going to fall for the 'glitch' explanations, because I'm smarter than you young sheep" act.
Cedge is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2012, 12:06 AM   #86
avidwriter
 
Join Date: Aug 2009
Reputation: 38
Posts: 537
Quote:
Originally Posted by Silicon Vampire View Post
Which absolutely screams "glitch" to me.
It might be a glitch... I mean I don't mind. It's like those free weekend where the game shows up except it auto-downloaded. Who know's who cares. People act like Valve owes them something.
avidwriter is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2012, 12:12 AM   #87
Cedge
 
Join Date: May 2009
Reputation: 1135
Posts: 3,871
Quote:
Originally Posted by avidwriter View Post
It might be a glitch...
It was definitely a glitch. If you're interested in what actually happened, you can read an explanation (both technical, and simplified) here:
http://forums.steampowered.com/forum...6&postcount=12

Quote:
I mean I don't mind. It's like those free weekend where the game shows up except it auto-downloaded.
Actually, it didn't really download anything. It just looks like it did. See the above link for the explanation.
Cedge is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2012, 12:36 AM   #88
Heresiarch
 
Banned
Join Date: Aug 2011
Reputation: 55
Posts: 76
I still can't believe how ballistic people were about this. I mean, it's Rayman Origins. It's pretty great. You'd think there was some malevolent corporate executive forcing everyone's Steam client to purchase, download, and launch Dreamkiller or something.

It could've been a glitch that caused "Half-Life 3 Beta" to show up in your library, fully playable and everything, and you folks still would've acted like a bunch of... well, like a bunch of the sort of people who frequent SPUF. -_-;
Heresiarch is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2012, 02:55 AM   #89
Marcymaru
 
 
 
Join Date: Jun 2011
Reputation: 0
Posts: 30
I've actually downloaded and INSTALLED the demo yesterday, so now it's in my computer.

The problem is that I cannot uninstall it now (not even through the control panel), because it disappeared from my list and also is not listed along with the other programs in the control panel.

But the game IS there, because if I run the .exe the demo will launch and I'm able to play it.

What the hell?

How do I uninstall the demo?

Congrats Valve, I'll think twice from now on before buying games from you.
Marcymaru is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2012, 03:12 AM   #90
Peewi
 
 
 
Join Date: Aug 2006
Reputation: 55
Posts: 1,547
Quote:
Originally Posted by Marcymaru View Post
I've actually downloaded and INSTALLED the demo yesterday, so now it's in my computer.

The problem is that I cannot uninstall it now (not even through the control panel), because it disappeared from my list and also is not listed along with the other programs in the control panel.

But the game IS there, because if I run the .exe the demo will launch and I'm able to play it.

What the hell?

How do I uninstall the demo?

Congrats Valve, I'll think twice from now on before buying games from you.
Did you consider just deleting the files?
Peewi is offline   Reply With Quote
Reply

Go Back   Steam Users' Forums > Steam Discussions > Help and Tips


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



All times are GMT -7. The time now is 11:51 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Site Content Copyright Valve Corporation 1998-2014, All Rights Reserved.