Go Back   Steam Users' Forums > Steam Game Discussions > # - C > Alien Swarm

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-16-2012, 02:48 AM   #1
Downgraded286
 
Join Date: Jun 2010
Reputation: 4
Posts: 107
Why doesn't my server appear of the server list?

I can't get my server to show up on the dedicated server list. The server DOES work, my friend can connect to me if I give him my IP and he connects by opening the console and typing connect <my ip>.

Some things to note:
-Port 27015 is forwarded to the host machine. I've even tried putting it on the DMZ to see if it would show up on the server list, but no dice.

-I've made sure the game is up to date by manually running the commands with hdlsupdatetool. I've even tried re-downloading the game all over again in a separate test folder to make absolutely sure I had the latest version and no mods (sourdemod/metamod) were interfering. No dice here either.

-I used to be able to find it in the server list all the time, but it just suddenly stopped appearing there for some reason. No clue why.

Here are the settings I'm running the game with:

The batch file that starts the server:
cd C:\Program Files (x86)\Games\hldsupdatetool\swarm

start /high /min srcds -console -game swarm +map lobby -maxplayers 4 -autoupdate

And my config file, in newmapsettings.cfg


asw_ignore_need_two_player_requirement 1
hostname "Downgraded286's Swarm"
setmaster add 72.165.61.153:27015
setmaster add 63.234.149.90:27011
sv_region 0
sv_allowdownload 0
sv_allowupload 0
sv_voiceenable 0
sv_allow_lobby_connect_only 0
Downgraded286 is offline  
Reply With Quote
Old 03-16-2012, 07:47 AM   #2
Downgraded286
 
Join Date: Jun 2010
Reputation: 4
Posts: 107
Problem solved... I tested it on my main machine by copying the files over from my server, so I had the same exact files. I launched the server, launched the game and saw it in the server list. The only difference I could think of between the systems was Steam was running on my main system and not the server... so I made a dummy Steam account and set it up to run on the server. With Steam running, the server now shows up in the server list. I'm curious as to why it has worked without Steam running up until now...
Downgraded286 is offline   Reply With Quote
Reply

Go Back   Steam Users' Forums > Steam Game Discussions > # - C > Alien Swarm


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



All times are GMT -7. The time now is 06:24 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Site Content Copyright Valve Corporation 1998-2014, All Rights Reserved.