Go Back   Steam Users' Forums > Steam Game Discussions > D - G > Fallout series

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-24-2012, 09:33 PM   #1
joe couch
 
Join Date: Jun 2010
Reputation: 2
Posts: 98
Question fallout 1 error initializing video mode 640x480

I keep getting this error. I've tried several different fixes none work. Anybody know how to get this baby fixed up

this is my rig:

windows 7 64bit
4gigs ram
GeForce GTX 560 ti
AMD Athlon II x3 440

hope that helps

Any help would be vastly appreciated.
I'd really like to play this game. The less hassle the better.
joe couch is offline  
Reply With Quote
Old 03-25-2012, 12:16 PM   #2
joe couch
 
Join Date: Jun 2010
Reputation: 2
Posts: 98
Smile Fixed

I fixed this problem on windows7 by downloading the High Resolution patch from NMA (http://www.nma-fallout.com/). Then manually edited "f1_res.ini". Find:

;Set the screen resolution here
SCR_WIDTH=640
SCR_HEIGHT=480

;Set the number of colours here
; 8 for 8bit(original)
; 16 for 16bit colour (set only if your not using Sfall with graphics modes 4 or 5)
COLOUR_BITS=8

Set the resolution to what you want and change COLOUR_BITS to 16
joe couch is offline   Reply With Quote
Reply

Go Back   Steam Users' Forums > Steam Game Discussions > D - G > Fallout series


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



All times are GMT -7. The time now is 06:36 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Site Content Copyright Valve Corporation 1998-2012, All Rights Reserved.