Go Back   Steam Users' Forums > Steam Game Discussions > T - Z > Team Fortress 2 > Community Content / Contribution Project > Other

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-09-2012, 09:02 AM   #1
PcGamingRig
 
 
 
Join Date: Jan 2011
Reputation: 12
Posts: 157
cannot find bone bip_head for bbox (need help)

When compiling the MDL I get the error:

ERROR: cannot find bone bip_head1 for bbox
ERROR: Aborted Processing on 'player\items\medic\medic_domination.mdl'

Here is my QC file...

$cd "C:\Users\Nicholas Richards\Desktop\The Brainwave"
$modelname "player\items\medic\medic_domination.mdl"
$model "Body" "The Brainwave.smd"
$cdmaterials "\models\player\items\medic\"
$hboxset "default"
$hbox 0 "bip_head" -4.712 -9.009 -5.734 4.712 0.007 4.244
// Model uses material "\models\player\items\medic\medic_domination.v mt"
$surfaceprop "wood"
$illumposition 0.349 0.000 80.672
$sequence idle "idle" fps 30.00


And my SMD...

version 1
nodes
0 "bip_head" -1
end
skeleton
time 0
0 0.000000 0.565176 76.533752 -1.570798 0.000000 0.000000
end
triangles
end


Thank you.
PcGamingRig is offline  
Reply With Quote
Old 04-10-2012, 01:16 AM   #2
Vartose
 
Join Date: Oct 2011
Reputation: 38
Posts: 118
Quote:
Originally Posted by PcGamingRig View Post
When compiling the MDL I get the error:

ERROR: cannot find bone bip_head1 for bbox
ERROR: Aborted Processing on 'player\items\medic\medic_domination.mdl'

Here is my QC file...

$cd "C:\Users\Nicholas Richards\Desktop\The Brainwave"
$modelname "player\items\medic\medic_domination.mdl"
$model "Body" "The Brainwave.smd"
$cdmaterials "\models\player\items\medic\"
$hboxset "default"
$hbox 0 "bip_head" -4.712 -9.009 -5.734 4.712 0.007 4.244
// Model uses material "\models\player\items\medic\medic_domination.v mt"
$surfaceprop "wood"
$illumposition 0.349 0.000 80.672
$sequence idle "idle" fps 30.00


And my SMD...

version 1
nodes
0 "bip_head" -1
end
skeleton
time 0
0 0.000000 0.565176 76.533752 -1.570798 0.000000 0.000000
end
triangles
end


Thank you.
your qc says:
$hbox 0 "bip_head" -4.712 -9.009 -5.734 4.712 0.007 4.244


your smd says:
nodes
0 "bip_head" -1
end
skeleton
time 0
0 0.000000 0.565176 76.533752 -1.570798 0.000000 0.000000
end

make the co-ords in your qc match that of the co-ords in smd, it cannot find the bone because you are giving it false co-ordinates.
Vartose is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2012, 01:56 AM   #3
KRosen
 
 
 
Join Date: Jul 2008
Reputation: 362
Posts: 779
Quote:
Originally Posted by Vartose View Post
your qc says:
$hbox 0 "bip_head" -4.712 -9.009 -5.734 4.712 0.007 4.244


your smd says:
nodes
0 "bip_head" -1
end
skeleton
time 0
0 0.000000 0.565176 76.533752 -1.570798 0.000000 0.000000
end

make the co-ords in your qc match that of the co-ords in smd, it cannot find the bone because you are giving it false co-ordinates.
get rid of bbox altogether, its useless for your hat/facemask/monekybrains/whatever
KRosen is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2012, 07:36 AM   #4
PcGamingRig
 
 
 
Join Date: Jan 2011
Reputation: 12
Posts: 157
Quote:
Originally Posted by KRosen View Post
get rid of bbox altogether, its useless for your hat/facemask/monekybrains/whatever
ok i got rid of it and it compiled succesfully so thanks for that but now I have another problem... when i try and test my item in an itemtest server the games exits and i get..

tf_wearable: backwards mins/maxs
PcGamingRig is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2012, 05:47 PM   #5
neelpos
 
 
 
Join Date: Dec 2007
Reputation: 454
Posts: 3,009
Quote:
Originally Posted by PcGamingRig View Post
ok i got rid of it and it compiled succesfully so thanks for that but now I have another problem... when i try and test my item in an itemtest server the games exits and i get..

tf_wearable: backwards mins/maxs
Gonna go ahead and revive this thread for great justice, the quoted post is exactly the problem I'm experiencing as well.
neelpos is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2013, 08:21 PM   #6
DemoMANN
 
 
 
Join Date: Sep 2013
Reputation: 5
Posts: 33
Holy , is this really still not answered? Sorry to vampire, but come the on! I really need a solution to this problem. Please, anyone who knows how to solve this, please reply to this thread with an answer.
DemoMANN is offline   Reply With Quote
Reply

Go Back   Steam Users' Forums > Steam Game Discussions > T - Z > Team Fortress 2 > Community Content / Contribution Project > Other


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -7. The time now is 06:44 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Site Content Copyright Valve Corporation 1998-2014, All Rights Reserved.