Go Back   Steam Users' Forums > Steam Game Discussions > Q - S > Rayman series

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-13-2012, 09:33 PM   #1
etxzombie
 
Join Date: Jan 2012
Reputation: 1
Posts: 8
extremely low res cutscenes (rayman origins)

I got this game for my kids tonight, and its a lot of fun, but the opening cutscenes look like super pixelayed garbage from the PlayStation 1 era of video gaming. I have a pretty decent gaming rig too, (i7cpu, sli evga 560ti gpu, 8gb ram) and the rest of the game is running great at 1080p. Everything looks really good, except for the cutscenes. Anybody else having this problem?
etxzombie is offline  
Reply With Quote
Old 04-13-2012, 11:22 PM   #2
Leon Belmont
 
 
 
Join Date: Apr 2010
Reputation: 18
Posts: 211
Not for me!
Leon Belmont is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2012, 06:14 AM   #3
W.A.C.
 
Join Date: Jun 2010
Reputation: 3
Posts: 33
I mentioned it in this thread, but the cinematic quality is inconsistent beyond belief. Some moments it looks fine, other moments it's insanely pixelated. I'm disgusted how this port turned out.
W.A.C. is offline   Reply With Quote
Old 04-23-2012, 10:23 PM   #4
Sweetz
 
 
 
Join Date: Nov 2008
Reputation: 333
Posts: 1,350
You're disgusted by how the port turned out because of some macro-blocking in the two cutscenes in the game? Are you serious or is that parody?

Yes, the intro and outro cutscenes are heavily compressed, which I believe is literally one the most irrelevant, petty complaints that someone could make about the game given how almost completely inconsequential they are to the overall experience.

Last edited by Sweetz: 04-23-2012 at 10:33 PM.
Sweetz is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2012, 04:16 PM   #5
RealDealReece
 
 
 
Join Date: Apr 2011
Reputation: 0
Posts: 34
my starting cutscene was pixelated and low resolution
RealDealReece is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2012, 10:57 AM   #6
DaAtte
 
 
 
Join Date: Feb 2012
Reputation: 17
Posts: 888
I have the latest specs on my computer and the cutscenes look terrible. I updated my drivers and nothing happened. I think they made it so low res that it doesn't get any better.
DaAtte is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2012, 02:28 PM   #7
ezodagrom
 
 
 
Join Date: Aug 2010
Reputation: 232
Posts: 828
If it's the first/intro cutscene, it's normal for it to look pixelated, but if it's the other cutscenes during the game, and if you have an AMD/ATI graphics card, in the graphics drivers put Catalyst A.I. in the highest setting.
ezodagrom is offline   Reply With Quote
Old 05-26-2012, 11:40 PM   #8
W.A.C.
 
Join Date: Jun 2010
Reputation: 3
Posts: 33
Quote:
Originally Posted by Sweetz View Post
You're disgusted by how the port turned out because of some macro-blocking in the two cutscenes in the game? Are you serious or is that parody?

Yes, the intro and outro cutscenes are heavily compressed, which I believe is literally one the most irrelevant, petty complaints that someone could make about the game given how almost completely inconsequential they are to the overall experience.
It makes the cutscenes look like complete crap which does hurt the visual aspect of the experience. I usually buy PC version of games because I want the best looking version of a game. The PS3 version runs at 1080p and I play all of my video games through my monitor, but I generally prefer playing games on my PC so I got that version. Well, the cutscenes look much worse, the game didn't even support diagonal controls for d-pads until two days ago, and there's no way I can switch from the d-pad to the analog stick without changing a game setting. People don't like it when their PC version is inferior to a console version because PC gaming should never be inferior to console gaming. Having the cutscenes look that bad is inexcusable.
W.A.C. is offline   Reply With Quote
Old 05-27-2012, 12:36 AM   #9
PGuybrush
 
Join Date: Nov 2010
Reputation: 216
Posts: 706
Calm down. There's only like...two short cutscenes in the whole game? Who even cares?
PGuybrush is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2012, 09:05 PM   #10
Cpryd001
 
 
 
Join Date: Jun 2007
Reputation: 26
Posts: 197
Oh yeah! Now I remember the opening cutscene. I pretty much skipped it and started playing, and almost forgot how low-res it was. Yeah, don't let it bother you - the other 99% of the game is pretty visually beautiful.
Cpryd001 is offline   Reply With Quote
Reply

Go Back   Steam Users' Forums > Steam Game Discussions > Q - S > Rayman series


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



All times are GMT -7. The time now is 08:08 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Site Content Copyright Valve Corporation 1998-2014, All Rights Reserved.