Go Back   Steam Users' Forums > Steam Game Discussions > M - P > Portal 2

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-26-2012, 10:59 AM   #1
Ripper1987
 
 
 
Join Date: May 2010
Reputation: 0
Posts: 5
AMD FX6100

CPU: AMD FX 6100
MOBO: ASUS M5A78L-M/USB3
BIOS: 1103 (LATEST)
RAM: 8GB

I'll start by saying yes I bloody well have searched the forums and tried pretty much everything I can find and yet I'm still getting to the loading screen and then crash to desktop. I have the Orochi mod installed and that helps for Saints Row 3 but Portal 2 is unplayable. I really want to play and I don't know what I can do? Is there any other fix?

As I said I have the latest BIOS, I installed Orochi and even have it set it to run at startup so I can play SR3. Not sure what else I can do.


Any help would be appreciated.
Ripper1987 is offline  
Reply With Quote
Old 04-26-2012, 11:42 AM   #2
Hobbax
 
 
 
Join Date: Jul 2011
Reputation: 88
Posts: 501
Do u get portal2.exe has stopped working?
Hobbax is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2012, 02:51 PM   #3
Aura891
 
Join Date: Dec 2009
Reputation: 300
Posts: 2,550
what is the orochi?

And i have the FX-4100, no problems here
Aura891 is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2012, 03:11 PM   #4
Zekiran
 
 
 
Join Date: Jun 2008
Reputation: 4714
Posts: 21,992
Did you bother to check over at Can You Run It for the very basics? It'll at least tell you the bare minimum info to see whether the individual pieces of your rig are capable of running it properly. I'm not familiar with model numbers, and you should do your research first before randomly asking fans...

Check over at the can you run it site, list any of your error messages if you get any.
Zekiran is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2012, 07:20 AM   #5
Ripper1987
 
 
 
Join Date: May 2010
Reputation: 0
Posts: 5
checked canyourunit I can most definitely run it.

http://www.xtremesystems.org/forums/...lldozer-issue&
^
^Thats Orochi.

No I don't get portal2.exe has stopped working. It just simply crashes to desktop. Without warning and without even bothering to tell me why. I'm aware this may be something to do with Valves CEG.

Sorry I haven't got back to this sooner, my internet was d/ced for a while.
Ripper1987 is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2012, 07:40 AM   #6
xXFreeekXx
 
 
 
Join Date: Mar 2011
Reputation: 0
Posts: 8
Hey man, i have a FX-8120 and when i got the CPU i found about 10 of my games were unplayable, including Portal 2, saints row 3, total war shogun, serious sam 3, etc.

The fix that fixed every single one of these games is a motherboard bios update, this also helped with 2 friends of mine. I see you do have the latest bios, which sucks that that isnt the problem... what i have heard though us downgrading the bios can sometimes help, it may be risky, but might be worth the shot??

It is Portal 2 after all.. :P
xXFreeekXx is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2012, 09:20 AM   #7
Aura891
 
Join Date: Dec 2009
Reputation: 300
Posts: 2,550
Quote:
Originally Posted by Ripper1987 View Post
checked canyourunit I can most definitely run it.

http://www.xtremesystems.org/forums/...lldozer-issue&
^
^Thats Orochi.

No I don't get portal2.exe has stopped working. It just simply crashes to desktop. Without warning and without even bothering to tell me why. I'm aware this may be something to do with Valves CEG.

Sorry I haven't got back to this sooner, my internet was d/ced for a while.
Well it seems like Source games would not benefit from Orochi, it's not a reported problematic game/engine
Aura891 is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2012, 01:34 AM   #8
Ripper1987
 
 
 
Join Date: May 2010
Reputation: 0
Posts: 5
Orochi allows me to run Saints Row 3, where as before running Saints Row 3 would blue screen my PC for no reason.

From what I can tell this is a problem to do with steams CEG nothing to do with the game engine. For some reason Steams CEG just doesn't get on with the Bulldozer range of CPUs.

I've tried every single one of the available BIOS updates for my MOBO so it seems my only choice here is either wait for ASUS to release another BIOS or buy a different MOBO.

Thanks anyway guys.
Ripper1987 is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2012, 03:09 AM   #9
Fma965
 
 
 
Join Date: May 2012
Reputation: 0
Posts: 7
hi just thought i would say i have portal2 and i have the same motherboard and processor as you and mine works fine although i am unsure on what bios i am running i believe it isnt the latest but rather 1002 perhaps you could try that? hope i help.
Fma965 is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2012, 03:40 AM   #10
Ripper1987
 
 
 
Join Date: May 2010
Reputation: 0
Posts: 5
@Fma965 Thank you very much! I am now using BIOS 1002 as well and portal2 is running perfectly! Awesome. Cheers everyone.
Ripper1987 is offline   Reply With Quote
Reply

Go Back   Steam Users' Forums > Steam Game Discussions > M - P > Portal 2


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



All times are GMT -7. The time now is 02:52 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Site Content Copyright Valve Corporation 1998-2012, All Rights Reserved.