Go Back   Steam Users' Forums > Steam Game Discussions > M - P > Max Payne series > Max Payne 3

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 06-01-2012, 03:32 PM   #1
Kobest
 
Join Date: Oct 2010
Reputation: 7
Posts: 65
Nvidia Optimus Problems

Just reporting a problem with a laptop with Nvidia Optimus Geforce GT540M. I installed the game, then immediately ran it, only to notice later that my laptop used the integrated GPU to run the game. This was because of my battery settings (I set it up so that the laptop would only use the integrated GPU in order to save battery). The game started, of course, and I quit after seeing the Social Club login screen.

The problem is that when I set everything up for the powerful GPU to run the game, the updater starts, finds everything alright, then the game crashes with "MaxPayne3.exe stopped working."

Too bad, especially when seeing Nvidia "The way it's meant to be played" logo in the credits. Hope they fix it soon!
Kobest is offline  
Reply With Quote
Old 06-02-2012, 09:53 AM   #2
BorgaXxX
 
Join Date: Jul 2011
Reputation: 0
Posts: 8
Same problem . I can play with integrated intel graphic set but cant play with GT635M .
BorgaXxX is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2012, 01:12 PM   #3
Kenjirus
 
Join Date: Nov 2008
Reputation: 0
Posts: 6
Try going to the nvidia panel and going to manage 3d settings and then go to global and change it from auto to high end as default, works for me and im using a 540m, only problem i have with max payne 3 is that the grass is messed up for me
Kenjirus is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2012, 10:35 PM   #4
karoollo
 
Join Date: Mar 2011
Reputation: 0
Posts: 11
I have excatly the same problem. I can't play on my 525m, but i can play with integrated intel graphic. I have written to Rockstar about this issue and they answered that they will be working on fix.I have a retail version of MP3.

Last edited by karoollo: 06-02-2012 at 11:28 PM.
karoollo is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2012, 02:54 PM   #5
Kobest
 
Join Date: Oct 2010
Reputation: 7
Posts: 65
I think they fixed it recently, I could play on my 540M without any problems over the weekend. Also make sure that your battery settings aren't forcing the integrated graphics card!
Kobest is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2012, 04:18 AM   #6
deVIL132
 
Join Date: Mar 2012
Reputation: 0
Posts: 2
Quote:
Originally Posted by Kobest View Post
I think they fixed it recently, I could play on my 540M without any problems over the weekend. Also make sure that your battery settings aren't forcing the integrated graphics card!
yeah. I have the same problem "GT635M" hopefully they will fix that problem soon. Really want to play that game
deVIL132 is offline   Reply With Quote
Reply

Go Back   Steam Users' Forums > Steam Game Discussions > M - P > Max Payne series > Max Payne 3


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



All times are GMT -7. The time now is 08:12 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Site Content Copyright Valve Corporation 1998-2014, All Rights Reserved.