Go Back   Steam Users' Forums > Steam Game Discussions > # - C > Age of Empires III

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-18-2012, 09:11 AM   #1
TheCheeseMaster
 
Join Date: Jan 2011
Reputation: 0
Posts: 7
Crashes as soon as log in to multiplayer

I am able to connect to the log in screen, log in, but then the game crashes and a "send error report" screen appears. The game plays in single player fine and my internet is ok. What's the problem here?

EDIT: Hmm. Are the servers even online? There was a link to the server status here and Im seeing a lot of red... though I dont know what that means xD

Last edited by TheCheeseMaster: 07-18-2012 at 09:17 AM.
TheCheeseMaster is offline  
Reply With Quote
Old 07-21-2012, 01:04 PM   #2
TheCheeseMaster
 
Join Date: Jan 2011
Reputation: 0
Posts: 7
Uh.... please, someone help? What could I do to fix it, the problem is still persisting
TheCheeseMaster is offline   Reply With Quote
Old 07-21-2012, 04:55 PM   #3
MS Ryz0n
 
Microsoft Games Studios
Join Date: Dec 2011
Reputation: 157
Posts: 372
The servers are up and running. The red was related to portions of the service that were used over the years.

With regards to your issue, have you attempted it with the expansions either? You may want to verify game files or attempt a reinstall. Or, try in windowed mode (hit alt + enter).
MS Ryz0n is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2012, 03:05 AM   #4
TheCheeseMaster
 
Join Date: Jan 2011
Reputation: 0
Posts: 7
it doesnt work with expansions either. Ill try windowed mode then.
TheCheeseMaster is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2012, 03:08 PM   #5
Faux_x
 
Join Date: Mar 2010
Reputation: 0
Posts: 5
Sorry to rehash this old thread but I am having the exact same problem. I just installed AOE3 via Steam and as soon as I log in to multiplayer my game crashes. Tried changing video settings and running in window mode but no cigar.
Faux_x is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2012, 08:34 AM   #6
Nokletometre
 
Join Date: Sep 2010
Reputation: 0
Posts: 10
Know the problem. ahh back in time, one used Lan when one wanted to have a multiplayer
Nokletometre is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2012, 08:45 AM   #7
musketeer925
 
 
 
Join Date: Jan 2012
Reputation: 47
Posts: 190
I'd try reinstalling.
musketeer925 is offline   Reply With Quote
Old 11-23-2012, 01:35 PM   #8
MS Ryz0n
 
Microsoft Games Studios
Join Date: Dec 2011
Reputation: 157
Posts: 372
Quote:
Originally Posted by Faux_x View Post
Sorry to rehash this old thread but I am having the exact same problem. I just installed AOE3 via Steam and as soon as I log in to multiplayer my game crashes. Tried changing video settings and running in window mode but no cigar.
Are you running the core game or one of the expansions?
MS Ryz0n is offline   Reply With Quote
Reply

Go Back   Steam Users' Forums > Steam Game Discussions > # - C > Age of Empires III


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



All times are GMT -7. The time now is 06:20 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Site Content Copyright Valve Corporation 1998-2014, All Rights Reserved.