Go Back   Steam Users' Forums > Steam Discussions > Help and Tips

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 08-08-2012, 11:07 AM   #1
Tilldog
 
Join Date: Aug 2012
Reputation: 0
Posts: 7
Steam acting up, connecting account and then..

Since this morning, everytime I have logged onto steam it has said
Connecting to steam: <my account name> then disappeared. I'm not sure what's happening, I've tried to uninstall and reinstall and deleted the ClientRegistry.blob. If it helps I'm using Windows 7 64 bit, also I have just checked the "dumps" folder, and it seems like steam crashes every time I log in.
Tilldog is offline  
Reply With Quote
Old 08-08-2012, 11:12 AM   #2
Satoru
 
 
 
Join Date: Jul 2008
Reputation: 4861
Posts: 10,753
Do you have Avast running? Recently it caused some weird issues. You may need to update it.
Satoru is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2012, 11:18 AM   #3
Tilldog
 
Join Date: Aug 2012
Reputation: 0
Posts: 7
I've had Avast and steam running together last night, but I'm going to try uninstalling Avast and then trying to get on to steam. I'm just worried that the dumps folder shows files that say steam has crashed every time I try to log in.
Tilldog is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2012, 11:22 AM   #4
Tilldog
 
Join Date: Aug 2012
Reputation: 0
Posts: 7
It still doesn't work and came up with another crash in the dumps folder, I'm not alerted to these crashes, if I didnt check the folder I woudldn't of known, if that helps
Tilldog is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2012, 11:40 AM   #5
TimL
 
 
 
Join Date: Jan 2011
Reputation: 142
Posts: 986
Delete your ClientRegistry.blob file and start Steam again.

That is pretty much the 100% solution to most steam start issues. If that doesnt help delete all files/folders BUT steamapps and the Steam.exe (that way the Steam client downloads the missing files on startup and "automatically repairs itself").
TimL is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2012, 12:00 PM   #6
Tilldog
 
Join Date: Aug 2012
Reputation: 0
Posts: 7
Just tried that, it hasn't worked, still got the same problem.
Tilldog is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2012, 12:46 PM   #7
Tilldog
 
Join Date: Aug 2012
Reputation: 0
Posts: 7
I've noticed something else that might help, if I go onto my Notification Area Icons, Steam is there and underneath steam it says "Steam - Updating - 99% complete"
Tilldog is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2012, 01:26 PM   #8
Tilldog
 
Join Date: Aug 2012
Reputation: 0
Posts: 7
Please respond
Tilldog is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2012, 01:54 PM   #9
BirdyToe
 
Join Date: May 2011
Reputation: 257
Posts: 218
Try uninstalling then reinstalling steam.
BirdyToe is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2012, 02:02 PM   #10
Darksimmsy
 
 
 
Join Date: Apr 2012
Reputation: 0
Posts: 45
i got kind of an issue like that but i can get on my account but my friend list is showing one of my friends as offline for 1 day but when i go to her profile it says 5 hours ago idk why it doing this ik she has not blocked me because i used my other laptop to log my friend in when i logged him out friend list said 20 secs ago but profile said 1 min ago idk wat is going on anyone know
Darksimmsy is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2012, 02:19 PM   #11
Darksimmsy
 
 
 
Join Date: Apr 2012
Reputation: 0
Posts: 45
here what happens i log on to steam it syncs up with there profiles then i turn off my friend list then back on then she goes to 1 day ago via friend list but profile still shows a diffident time to friend list anyone else ever get this issue
Darksimmsy is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2012, 02:26 PM   #12
Tilldog
 
Join Date: Aug 2012
Reputation: 0
Posts: 7
I've just tried uninstalling and reinstalling but it hasn't helped, the problem continues, I think the problem is that it never starts properly, it connects my account and then crashes? And Darksimmsy that is nothing like my issue, I think you need to make a new thread?
Tilldog is offline   Reply With Quote
Reply

Go Back   Steam Users' Forums > Steam Discussions > Help and Tips


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



All times are GMT -7. The time now is 02:18 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Site Content Copyright Valve Corporation 1998-2014, All Rights Reserved.