Go Back   Steam Users' Forums > Steam Discussions > Steam Community Discussion

Reply
Click here to go to the first staff post in this thread.  
Thread Tools Display Modes
Old 10-01-2012, 02:30 AM   #76
barneyinblue
 
Join Date: Sep 2004
Reputation: 435
Posts: 1,038
It's not just about the DNS. I want to know why Valve blocked Google DNS. What will happen if they block FoolDNS too?
barneyinblue is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2012, 02:43 AM   #77
kataruna
 
Join Date: Dec 2010
Reputation: 0
Posts: 23
Cool

Quote:
Originally Posted by barneyinblue View Post
It's not just about the DNS. I want to know why Valve blocked Google DNS. What will happen if they block FoolDNS too?
I don't think they blocked Google DNS; even if they did I don't think it's in purpose. Anyway we are still waiting for some explanation.
kataruna is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2012, 03:07 AM   #78
Blacktric
 
Join Date: Jun 2009
Reputation: 0
Posts: 5
Quote:
Originally Posted by kataruna View Post
Turkish pals; yesterday another Turkish Steam user suggested me to use a dns service called FoolDns. It worked great. Both steam client and blocked websites work like a charm. Find FoolDns through Google and apply it. And add me as a friend. Cheers!.
Thanks a lot for sharing this. Store and Community sections, both of which weren't working before without disabling Google or OpenDNS, are now working for me. Also bumping to get some official information from Valve.
Blacktric is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2012, 09:00 AM   #79
Pumpkin King
 
 
 
Join Date: Sep 2011
Reputation: 17
Posts: 376
Quote:
Originally Posted by Xamantu View Post
Mods, i'll explain the solution i found to my fellow brazilians in portuguese.

Pessoal com GVT, eu tava com o mesmo problema e resolvi mudando o DNS. Tava configurado como DNS automático no Windows, mudei pra 8.8.8.8 o primário e 8.8.4.4 o secundário e as páginas da Steam que não tavam carregando abriram na hora. Se funcionar pra vocês também, congratulações ao http://steamcommunity.com/id/berflash pela solução, haha.
It worked for me, thank you. +rep to you
Pumpkin King is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2012, 01:28 AM   #80
barneyinblue
 
Join Date: Sep 2004
Reputation: 435
Posts: 1,038
Any official news? It's been two weeks.
barneyinblue is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2012, 11:26 AM   #81
machete_kills
 
 
 
Join Date: Aug 2011
Reputation: 9
Posts: 43
Still waiting for some Steam announcement... I'm from Brazil and I tried the solution offered by Xamantu to change the DNS, but it didn't work for me
machete_kills is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2012, 11:56 AM   #82
SoulSmasher
 
Join Date: Mar 2009
Reputation: 2
Posts: 97
Hi guys, I have a solution, and written that on eksisozluk

http://www.eksisozluk.com/show.asp?id=30430737

In short, you define hosts values from a recent ip addresses of CDN (which I got from a friend of mine) and it works again!
SoulSmasher is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2012, 08:25 PM   #83
barneyinblue
 
Join Date: Sep 2004
Reputation: 435
Posts: 1,038
That's a work-around, not a solution.
barneyinblue is offline   Reply With Quote
Old 10-03-2012, 03:29 AM   #84
SoulSmasher
 
Join Date: Mar 2009
Reputation: 2
Posts: 97
Quote:
Originally Posted by barneyinblue View Post
That's a work-around, not a solution.
None of the dnses (including fooldns) worked for me, so until then it's a solution.

After all it's ISP's issue for me (just did the traceroute):

Quote:
traceroute media.steampowered.com
traceroute to media.steampowered.com (87.248.203.253), 30 hops max, 60 byte packets
1 10.13.0.1 (10.13.0.1) 10.292 ms 12.572 ms 12.645 ms
2 172.25.44.25 (172.25.44.25) 13.054 ms 13.365 ms 13.611 ms
3 212.156.38.21.static.turktelekom.com.tr (212.156.38.21) 13.037 ms 13.323 ms 13.571 ms
4 acbdm-2-2-acbdm-3-3.turktelekom.com.tr (212.156.117.101) 17.359 ms 17.328 ms 17.552 ms
5 acbdm-3-p-acbdm-2-2.turktelekom.com.tr (81.212.220.42) 18.750 ms 18.540 ms 18.537 ms
6 * * *
7 * * *
8 * * *
9 * * *
10 * * *
11 * * *
12 * * *
13 * * *
14 * * *
15 * * *
16 * * *^C
And even altering the DNS could not fix it.

Either Steam CDN or the ISP should fix it. Until then this is the best thing "we" can do.
SoulSmasher is offline   Reply With Quote
Old 10-03-2012, 08:14 AM   #85
xcaninox
 
 
 
Join Date: Jul 2010
Reputation: 22
Posts: 58
Quote:
Originally Posted by Xamantu View Post
I just tested that, and it seems to be incorrect. My ping is still 15-30 on most brazilian CoD 4 servers, exactly the same as it was before changing the DNS.
Your ping on game servers will not be affected because they are direct connection. A domain name service resolves NAMES(like www.google.com) and transform them in numbers(eg 123.123.123.123).

A game uses direct connection (numbers), and most of the games also use stable one time only connection. Therefore a dnService will not have any kind of effect under this type of situation, and even if it is used to make a connection it will only affect it one time only, once the connection is done DNService is no longer needed cuz computer already know the numbers to accomplish the connection and you are good to go.

What i meant by "Changing your default ISP DNService will result in higher pings on EVERY connection made." is a fact, but it will obviously only affect connections that were previously resolved by the dnService. Thing is 90% of the games use direct connection thus a DNService will NOT affect them AT ALL.
xcaninox is offline   Reply With Quote
Old 10-03-2012, 08:48 AM   #86
Xamantu
 
 
 
Join Date: Jan 2010
Reputation: 16
Posts: 82
Quote:
Originally Posted by xcaninox View Post
Your ping on game servers will not be affected because they are direct connection. A domain name service resolves NAMES(like www.google.com) and transform them in numbers(eg 123.123.123.123).

A game uses direct connection (numbers), and most of the games also use stable one time only connection. Therefore a dnService will not have any kind of effect under this type of situation, and even if it is used to make a connection it will only affect it one time only, once the connection is done DNService is no longer needed cuz computer already know the numbers to accomplish the connection and you are good to go.

What i meant by "Changing your default ISP DNService will result in higher pings on EVERY connection made." is a fact, but it will obviously only affect connections that were previously resolved by the dnService. Thing is 90% of the games use direct connection thus a DNService will NOT affect them AT ALL.
Well, thanks for clarifying.
Xamantu is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2012, 01:12 AM   #87
Prust
 
 
 
Join Date: Sep 2012
Reputation: 0
Posts: 1
I solved this problem with leaving my dns to ISP too but ofcourse I'm not satisfied my result because TTNET has banned several website's addresses.

Beside that, I'm not sure someone write this before me, I have another issue with this whole thing. These are my traceroute results:

Code:
traceroute with ISP's DNS - media.steampowered.com

En fazla 30 atlamanın üstünde
valve.vo.llnwd.net [87.248.217.253]'ye izleme yolu :

  1    <1 ms    <1 ms    <1 ms  192.168.2.1
  2    67 ms    16 ms    12 ms  212.174.55.1.static.ttnet.com.tr [212.174.55.1]

  3    20 ms    13 ms    79 ms  81.212.77.105.static.turktelekom.com.tr [81.212.77.105]
  4    16 ms    16 ms    13 ms  acbdm-2-2-acbdm-3-2.turktelekom.com.tr [81.212.221.29]
  5    73 ms    86 ms    72 ms  v-col-1-acbdm-2-2.turktelekom.com.tr [212.156.140.49]
  6    68 ms    80 ms    68 ms  tge2-2.fr3.vie1.llnw.net [178.79.204.13]
  7    68 ms    69 ms    70 ms  tge9-8.fr3.frf.llnw.net [69.28.189.177]
  8    68 ms    71 ms    68 ms  cdn-87-248-217-253.frf.llnw.net [87.248.217.253]
İzleme tamamlandı.

traceroute with GoogleDNS(8.8.8.8) - media.steampowered.com

En fazla 30 atlamanın üstünde
valve.vo.llnwd.net [87.248.203.253]'ye izleme yolu :

  1    <1 ms    <1 ms    <1 ms  192.168.2.1
  2    28 ms    16 ms    19 ms  212.174.55.1.static.ttnet.com.tr [212.174.55.1]

  3    25 ms    54 ms    13 ms  81.212.77.105.static.turktelekom.com.tr [81.212.77.105]
  4    18 ms    14 ms    14 ms  acbdm-2-2-acbdm-3-2.turktelekom.com.tr [81.212.221.29]
  5    14 ms    13 ms    18 ms  acbdm-3-p-acbdm-2-2.turktelekom.com.tr [81.212.220.42]
  6     *        *        *     İstek zaman aşımına uğradı.
  7     *        *        *     İstek zaman aşımına uğradı.
  8     *        *        *     İstek zaman aşımına uğradı.
  9     *        *        *     İstek zaman aşımına uğradı.
 10     *        *        *     İstek zaman aşımına uğradı.
 11     *        *        *     İstek zaman aşımına uğradı.
 12  ^C
I'm sure you don't mind to my cmd interface because it's Turkish.

So, if I use google then cannot reach "tge2-2.fr3.vie1.llnw.net [178.79.204.13]" and so forth but still could ping them.

Code:
ping 178.79.204.13 (which is tge2-2.fr3.vie1.llnw.net)

178.79.204.13 yoklanıyor 32 bayt veri ile:
178.79.204.13 cevabı: bayt=32 süre=68ms TTL=58
178.79.204.13 cevabı: bayt=32 süre=68ms TTL=58
178.79.204.13 cevabı: bayt=32 süre=68ms TTL=58
178.79.204.13 cevabı: bayt=32 süre=68ms TTL=58

178.79.204.13 için Ping istatistiği:
    Paket: Giden = 4, Gelen = 4, Kaybolan = 0 (%0 kayıp),
Mili saniye türünden yaklaşık tur süreleri:
    En Az = 68ms, En Çok = 68ms, Ortalama = 68ms

ping 87.248.217.253 (which is cdn-87-248-217-253.frf.llnw.net)

87.248.217.253 yoklanıyor 32 bayt veri ile:
87.248.217.253 cevabı: bayt=32 süre=68ms TTL=57
87.248.217.253 cevabı: bayt=32 süre=68ms TTL=57
87.248.217.253 cevabı: bayt=32 süre=68ms TTL=57
87.248.217.253 cevabı: bayt=32 süre=68ms TTL=57

87.248.217.253 için Ping istatistiği:
    Paket: Giden = 4, Gelen = 4, Kaybolan = 0 (%0 kayıp),
Mili saniye türünden yaklaşık tur süreleri:
    En Az = 68ms, En Çok = 68ms, Ortalama = 68ms
I set my steam server as Germany-Frankfurt.
So, anyone ever consider the problem in between some steam servers and google/opendns.
I haven't test this because there's too many server in Europe but still like to hear your ideas...
Prust is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2012, 02:12 PM   #88
effenberg
 
 
 
Join Date: Apr 2009
Reputation: 48
Posts: 646
I was having this problem today, and after a few hours I could access the profile page. But I still can't load the groups page.

Edit: I can load it via Steam Client but not on my browsers. But before I wasn't able to load the profile page via Steam Client too.

Last edited by effenberg: 10-04-2012 at 02:26 PM.
effenberg is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2012, 04:43 PM   #89
mich3lang3lo
 
Join Date: Nov 2011
Reputation: 0
Posts: 4
Same problem here, can't load any page from Steam, only the first one, the home page with all the new releases, when i click it just freeze and stay there forever, i click Home and he goes back to front page again.

Gvt =/
mich3lang3lo is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2012, 01:22 AM   #90
BeefSkull
 
 
 
Join Date: May 2011
Reputation: 2
Posts: 43
dno if this had been mentioned before or is already a known bug.
But it seems that it is nigh on impossible to view more than the 1st page of a discussion on the new steam forum thingie
BeefSkull is offline   Reply With Quote
Reply

Go Back   Steam Users' Forums > Steam Discussions > Steam Community Discussion


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



All times are GMT -7. The time now is 08:30 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Site Content Copyright Valve Corporation 1998-2014, All Rights Reserved.