Go Back   Steam Users' Forums > Steam Game Discussions > D - G > Doom series

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-20-2012, 12:40 PM   #1
MrSomeGuy
 
Join Date: Nov 2011
Reputation: 10
Posts: 24
No Rest For The Living on Zdoom GZdoom and similar

If you own Doom 3 BFG and wish to play the "No Rest For The Living" chapter on Zdoom or GZdoom or a source port of the same family.

You will need
- An Doom II wad file (doom2.wad), one that doesn't come with Doom 3 BFG for the best results
- NERVE.WAD from the Doom 3 BFG files.
- And this extra .WAD with the necessary info to run the maps in the right way.
http://www.mediafire.com/?hlow6wc44c6n4w6

(This will play the correct music from the 360 version)

and run this line with a .bat/shortcut/comandline/etc..

(G)Zdoom -iwad doom2.wad -file nerve.wad nerveinfo.wad
MrSomeGuy is offline  
Reply With Quote
Old 10-22-2012, 01:54 AM   #2
Amph
 
Join Date: Dec 2011
Reputation: 0
Posts: 13
i'm struggling to manage to use gzdoom, while running steam, what i should put in the steam load options?
Amph is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2012, 04:05 AM   #3
MrSomeGuy
 
Join Date: Nov 2011
Reputation: 10
Posts: 24
Quote:
Originally Posted by Amph View Post
i'm struggling to manage to use gzdoom, while running steam, what i should put in the steam load options?
I don't have gzdoom in steam but i suppose it's something like this

if you have the paths to your wads in the config file just write

-iwad doom2 -file nerve nerveinfo

if not, just write the full path, something like this

(This is just an example, replace it with the paths on your computer)
-iwad C:\Doom\doom2.wad -file C:\Doom\nerve.wad C:\Doom\nerveinfo.wad

if you are using another OS other than Windows keep in mind that the directory uses another structure and be careful with the matching case.
MrSomeGuy is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2012, 05:06 AM   #4
Amph
 
Join Date: Dec 2011
Reputation: 0
Posts: 13
my point is, to play the bfg edition but with gzdoom, so i can unlock the achievement while having a good doom resolution and all the others good things

so i put all gdzdoom file in the wads folder, under bfg edition folder (Doom 3 bfg edition\base\wads), and then i write that command line? because doing it as you said, doesn't work, the BFG edition still load the default doom wad

Last edited by Amph: 10-22-2012 at 05:13 AM.
Amph is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2012, 05:14 AM   #5
MrSomeGuy
 
Join Date: Nov 2011
Reputation: 10
Posts: 24
Quote:
Originally Posted by Amph View Post
my point is, to play the bfg edition but with gzdoom, so i can unlock the achievement while having a good doom resolution and all the others good things

so i put all gdzdoom file in the wads folder, under bfg edition folder (Doom 3 bfg edition\base\wads), and then i write that command line?
That's not possible, this is just to play "No Rest For The Living" with (G)Zdoom outside Doom 3 BFG.
If you want to unlock the achivments you need to play it as it is on BFG
MrSomeGuy is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2012, 06:15 AM   #6
Amph
 
Join Date: Dec 2011
Reputation: 0
Posts: 13
ah ok then
Amph is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2012, 07:44 AM   #7
Glaice
 
 
 
Join Date: Oct 2010
Reputation: 18
Posts: 249
Achievements are useless for a classic game such as Doom anyways.

A non-Steam shortcut with the use of -file in the target properties is all you need (IE -file nerve.wad nerveinfo.wad) and anything else you want to load.
Glaice is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2012, 02:59 PM   #8
BlueWeasel
 
 
 
Join Date: Sep 2009
Reputation: 0
Posts: 62
Is this possible to play on any Doom port, preferably Risen3D?
BlueWeasel is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2012, 04:15 PM   #9
MrSomeGuy
 
Join Date: Nov 2011
Reputation: 10
Posts: 24
Quote:
Originally Posted by BlueWeasel View Post
Is this possible to play on any Doom port, preferably Risen3D?
The content of this wad it's just a text file in the end. With the information of the maps, stuff like music, secret exits intermission texts etc...

this file in particular only works with Zdoom and family (like Skulltag or Zandronum), probably vavoom too (i didn't tested on it)

However Risen3D is based on Doomsday so i think Doomsday version of mapinfo might work on it.

Here the sintax to make one:
http://www.dengine.net/dew/index.php?title=Map_Info

Good luck.
MrSomeGuy is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2012, 07:36 PM   #10
BlueWeasel
 
 
 
Join Date: Sep 2009
Reputation: 0
Posts: 62
Quote:
Originally Posted by MrSomeGuy View Post
The content of this wad it's just a text file in the end. With the information of the maps, stuff like music, secret exits intermission texts etc...

this file in particular only works with Zdoom and family (like Skulltag or Zandronum), probably vavoom too (i didn't tested on it)

However Risen3D is based on Doomsday so i think Doomsday version of mapinfo might work on it.

Here the sintax to make one:
http://www.dengine.net/dew/index.php?title=Map_Info

Good luck.
While it does work with Risen3D, it's not ideal. Loaded it up in GZDoom and it worked great with your instructions. Thanks!
BlueWeasel is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2012, 08:45 PM   #11
Glaice
 
 
 
Join Date: Oct 2010
Reputation: 18
Posts: 249
Quote:
Originally Posted by BlueWeasel View Post
Is this possible to play on any Doom port, preferably Risen3D?
Any port that is ZDoom based (Skulltag/Zandronum, GZDoom, etc), yes.
Glaice is offline   Reply With Quote
Old 10-28-2012, 08:46 AM   #12
Replicators
 
Join Date: Feb 2008
Reputation: 33
Posts: 214
It's too bad it can't be it's own menu in zdoom like the master levels is.
Replicators is offline   Reply With Quote
Old 10-28-2012, 06:04 PM   #13
MrSomeGuy
 
Join Date: Nov 2011
Reputation: 10
Posts: 24
Quote:
Originally Posted by Replicators View Post
It's too bad it can't be it's own menu in zdoom like the master levels is.
This is to play the Nerve.wad correctly as it is.

But it's possible to edit it and create as a seperate episode on Zdoom.
Just change the map names and edit the mapinfo to make that happen
MrSomeGuy is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2012, 11:19 AM   #14
DuffPaddy
 
 
 
Join Date: Nov 2012
Reputation: 0
Posts: 1
Many thanks for this! I couldn't work out why I wasn't being sent to the secret level, despite being sure that I'd found the secret exit. Using this extra file, it behaves as it should.
DuffPaddy is offline   Reply With Quote
Reply

Go Back   Steam Users' Forums > Steam Game Discussions > D - G > Doom series


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



All times are GMT -7. The time now is 03:10 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Site Content Copyright Valve Corporation 1998-2012, All Rights Reserved.