Go Back   Steam Users' Forums > Dedicated Server Discussions > Source DS (Linux)

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-07-2008, 02:41 AM   #1
Seppuldura
 
Join Date: Aug 2004
Reputation: 70
Posts: 723
L4D server does not start

Hi guys,

thought i put this in the server section.

First i had the problem with the glibc discussed here: http://forums.steampowered.com/forum...ighlight=glibc

Got that new lib and the error is gone but the server still doesn´t start:

Code:
Auto detecting CPU
Using AMD Optimised binary.
Enabling debug mode
Server will auto-restart if there is a crash.

Console initialized.
Game.dll loaded for "L4D - Normal"
Server is hibernating
ConVarRef test_progression_loop doesn't point to an existing ConVar
Game supporting (2) split screen players
maxplayers set to 14
Unknown command "r_decal_cullsize"
Unknown command "mat_bloom_scalefactor_scalar"
Network: IP xx.xx.xx.xx, mode MP, dedicated Yes, ports 27065 SV / 27008 CL
---- Host_NewGame ----
Host_NewGame on map l4d_dem_hospital01_apartment
ConVarRef room_type doesn't point to an existing ConVar
Executing dedicated server config file
Commentary: Could not find commentary data file 'maps/l4d_dem_hospital01_apartment_commentary.txt'. 
[S_API FAIL] SteamAPI_Init() failed; unable to update local steamclient. Continuing with current version anyway.
./srcds_run: line 443:  6829 Illegal instruction     (core dumped) $HL_CMD
"/home/srcds/srcds/l4d_demo/core" is not a core dump: File format not recognized
debug.cmds:1: Error in sourced command file:
No stack.
email debug.log to linux@valvesoftware.com
Fri Nov  7 11:46:51 CET 2008: Server restart in 10 seconds
debug.log:

Code:
CRASH: Fri Nov  7 11:46:51 CET 2008
Start Line: ./srcds_i486 -game left4dead +ip xx.xx.xx.xx -port 27065 +map l4d_dem_hospital01_apartment -nomaster -debug -fork  +map l4d_demo_hospital01_apartment
Using host libthread_db library "/lib/libthread_db.so.1".
End of Source crash report
Running debian sarge on an athlon xp cpu...and having the same problem on a debian etch also on an athlon xp.
I remember that TF2 also had problems running on an athlon xp cpu for some months in the beginning...maybe the same here?
Seppuldura is offline  
Reply With Quote
Old 11-07-2008, 12:41 PM   #2
Sryso
 
 
 
Join Date: Jun 2008
Reputation: 3
Posts: 138
Try using srcds_run instead of srcds_i486 ?

For those having a server running. What's your folder structure like? When I install, I get everything in l4d_demo and some more in l4d_demo/left4dead. When I try to start with:

./srcds_run -console -game left4dead +Ip x.x.x.x -autoupdate +port 27020 -map l4d_dem_hospital01_apartment

I get a map not found. What do you all use to start it?

Note: I'd like for Valve to learn to take the time to write documentation for its community instead of throwing a package in our face. I doubt most sys admin would accept this kind of lack of documentation when installing Apache, Bind, Postfix and what not.
Sryso is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2008, 01:23 PM   #3
Sryso
 
 
 
Join Date: Jun 2008
Reputation: 3
Posts: 138
I found a work around to my own issue. (Sorry for the thread hijacking but I figured we could use one thread to solve all the "not starting" issues)

I worked around my problem by changing the map through the server console after running srcds_run. ("map l4d_dem_hospital02_subway" for example). It didn't take more than a few seconds that I had players connecting after that. I'm also under the impression that it's not using my server.cfg as people can only connect from the loby and my variables aren't loaded.
Sryso is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2008, 11:48 PM   #4
Seppuldura
 
Join Date: Aug 2004
Reputation: 70
Posts: 723
Quote:
Originally Posted by Sryso View Post
Try using srcds_run instead of srcds_i486 ?
Already using that...missed to put the startup line in the first post:
./srcds_run -game left4dead +ip xx.xx.xx.xx -port 27065 +map l4d_dem_hospital01_apartment -nomaster
Seppuldura is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2008, 01:07 PM   #5
Indamix
 
Join Date: Sep 2007
Reputation: 10
Posts: 143
My own debian on an Athlon XP won't start at all:

Code:
./srcds_run: line 361:  3294 Illegal instruction     $HL_CMD
I updated the libs.
I tried your command line.

I do remember TF2 on athlon XP (same machine).

Last edited by Indamix: 11-12-2008 at 01:09 PM.
Indamix is offline   Reply With Quote
Reply

Go Back   Steam Users' Forums > Dedicated Server Discussions > Source DS (Linux)


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
CS Server will not start Wizz220 Half-Life DS (Linux) 1 10-26-2008 06:33 PM
timeout on mapchange Ap0kalipSe Half-Life DS (Linux) 13 05-24-2005 01:05 PM


All times are GMT -7. The time now is 10:13 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Site Content Copyright Valve Corporation 1998-2014, All Rights Reserved.