Go Back   Steam Users' Forums > Steam Discussions > Help and Tips

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-12-2008, 08:13 AM   #1
ronnieb555
 
Join Date: Nov 2008
Reputation: 0
Posts: 67
"Could not connect to Steam network"

Just downloaded the left 4 dead demo then went to play but said there was an error, so I restart Steam and I get the message after trying to log in...
"Could not connect to Steam network. This could be due to a problem with your internet connection, or with the Steam network. Please visit www.steampowered.com for more info." my internet connection is fine all my other internet based programs work and i have no firewall for Steam, does anyone now what to do to fix or prevent this?
Thanks,
RonnieB555
ronnieb555 is offline  
Reply With Quote
Old 11-12-2008, 10:52 AM   #2
Uberskull
 
Guest
Posts: n/a
I am having a very similar problem, and it also happened during the same day as the Left 4 Dead demo was openly released, though I did not download it. I did not change anything about my firewall or installed any additional software during that time, although I had Avast! and Daemontools installed for quite awhile without any problems. I uninstalled them but it did not solve anything. I have tried Steam's troubleshooting guide, but it does not seem to help.

Could it be because of a Steam update? Are there many other people that got this problem during the same time Left 4 Dead demo was openly released? This is making me rather frustrated I must say

Last edited by Uberskull: 11-12-2008 at 10:53 AM. Reason: Edited for spelling
  Reply With Quote
Old 11-12-2008, 11:14 AM   #3
emberlights
 
Guest
Posts: n/a
Having the same problem as well. Also tried every suggestion, nothing. It would be nice if someone official at least acknowledges there's a problem. I guess we have to wait it out in the mean time.
  Reply With Quote
Old 11-12-2008, 11:18 AM   #4
zeep
 
Join Date: Mar 2003
Reputation: 24
Posts: 497
Same since the l4d demo.

I get 'you need to be connected to steam for that ... etc'. TF2 and DOD:S achievements can't open.
zeep is offline   Reply With Quote
Old 03-20-2009, 12:35 PM   #5
Omolong
 
Join Date: Jun 2008
Reputation: 6
Posts: 42
Delete the ClientRegistery.blob file in you root Steam folder (something like: C:/Program Files/Steam/ClientRegistery.blob <- Delete that file)
Omolong is offline   Reply With Quote
Old 03-21-2009, 08:25 AM   #6
digz
 
Guest
Posts: n/a
Quote:
Originally Posted by Omolong View Post
Delete the ClientRegistery.blob file in you root Steam folder (something like: C:/Program Files/Steam/ClientRegistery.blob <- Delete that file)
Doesnt work for everyone
  Reply With Quote
Old 08-02-2009, 11:10 AM   #7
Rizboel
 
Join Date: May 2008
Reputation: 2
Posts: 38
Quote:
Originally Posted by digz View Post
Doesnt work for everyone
yepp didnt work for me nothing have worked for me so far only option left is Format my whole system even tho i did reinstall vista and i still have the error
Rizboel is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2009, 09:24 AM   #8
Gordon
 
Join Date: Jun 2009
Reputation: 4
Posts: 42
Quote:
Originally Posted by Omolong View Post
Delete the ClientRegistery.blob file in you root Steam folder (something like: C:/Program Files/Steam/ClientRegistery.blob <- Delete that file)
well this helped with a completely different problem I had today

so thanks
Gordon is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2010, 03:25 PM   #9
MrMegawac
 
Join Date: Oct 2009
Reputation: 41
Posts: 452
Sorry to bump an old thread but I'm having this error aswell. So far I've tried rolling back steam, hard rebooting router and computer, and deleted clientregistry.blob

Problem started today about ~2 hours ago, i dont remember there being an update steam just closed all of the sudden.

Any ideas please help?
MrMegawac is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2010, 03:33 PM   #10
jordan10la
 
 
 
Join Date: Feb 2008
Reputation: 39
Posts: 836
I'm having this problem too. Anyone have a solution?
jordan10la is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2010, 07:38 PM   #11
TheSpydyr
 
Guest
Posts: n/a
I was having the same problem all night and I just deleted the blob file and when I restarted, it did an update download and then started up just like normal. Hope you guys can get yours figured out.
  Reply With Quote
Old 10-05-2010, 08:33 PM   #12
Monster1558
 
Guest
Posts: n/a
I am having this problem as well, and I actually did just format, do a fresh install, and I'm still having the problem. I thought it was from a virus, I guess not?
  Reply With Quote
Old 10-17-2010, 03:48 PM   #13
Z3R0_EXiSTeNZ
 
Guest
Posts: n/a
Unhappy

I've just started to have this issue since the most recent Beta update, I tried deleting the .blob file but it still doesn't work.
Is there a way to set Steam to rollback (not system restore) or to specify it to use the regular client without logging in? (or any other solution to this problem?!)
  Reply With Quote
Old 10-17-2010, 05:00 PM   #14
apw2
 
Guest
Posts: n/a
I think it will instantly prompt you to update Steam when you connect though.
  Reply With Quote
Old 10-17-2010, 05:19 PM   #15
Axekick
 
Guest
Posts: n/a
Having this issue now too. Deleting the blob file didn't help.

Edit: NVM, a restart of my PC cleared the issue.

Last edited by Axekick: 10-17-2010 at 05:25 PM.
  Reply With Quote
Reply

Go Back   Steam Users' Forums > Steam Discussions > Help and Tips


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



All times are GMT -7. The time now is 05:04 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Site Content Copyright Valve Corporation 1998-2012, All Rights Reserved.