Go Back   Steam Users' Forums > Steam Discussions > Help and Tips

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-09-2009, 02:03 PM   #1
Not Sushi Fish
 
Join Date: Jan 2006
Reputation: 60
Posts: 932
login takes forever - slow download speed

Is there something wrong with steam's servers or something because today it's taking forever to log in to steam and when it actually does, the updates are taking forever.

It's only started happening today for me so no, it's nothing to do with firewall, Anti virus or computer specs.
Not Sushi Fish is offline  
Reply With Quote
Old 03-11-2009, 01:42 PM   #2
Sir Kane
 
Join Date: Jan 2009
Reputation: 10
Posts: 128
I'm having exactly the same problem since today. Launching games also takes forever. Tried removing ClientRegistry.blob, it took forever to "update" Steam after that and it didn't help at all. After that I reinstalled Steam and still getting the same issue.
Sir Kane is offline   Reply With Quote
Old 03-13-2009, 12:01 PM   #3
NiTu
 
Guest
Posts: n/a
yeah i got the same problem, wont even log on now. slow login, slow update and steam is slow to startup games wtf?
  Reply With Quote
Old 03-14-2009, 11:22 AM   #4
sen`
 
Join Date: Nov 2008
Reputation: 0
Posts: 14
Well my login speed is fine but im not satisfied with the download speed. This is ridiculous. I have a 30Mbit Connection and im creeping around with 0Kb/s - 200KB/s @ completely unstable speeds regardless of the Download Location in the Settings!
This is definetly a SteamServer problem!
sen` is offline   Reply With Quote
Old 03-14-2009, 02:39 PM   #5
Mangr0v3
 
 
 
Join Date: Sep 2008
Reputation: 4313
Posts: 13,608
same. installing steam clean took 45 mins, and redownloading clientregistry.blob took another 45 mins.
Mangr0v3 is offline   Reply With Quote
Old 03-14-2009, 02:51 PM   #6
moonkin
 
Guest
Posts: n/a
same thing here. it started 1 or 2 weeks ago when a patch was released and neighter a reinstall nor an update solved the problem. it runs for a second then freezes for 30 seconds and it does that over and over again.

i dont know what they did with that patch but it pretty much killed my steam.
  Reply With Quote
Old 03-14-2009, 02:55 PM   #7
Glottis
 
Join Date: May 2006
Reputation: 0
Posts: 62
I'm having the same exact problem just like OP. What's going on?
Glottis is offline   Reply With Quote
Old 03-14-2009, 02:58 PM   #8
Daikoi
 
Join Date: Oct 2006
Reputation: 13
Posts: 210
Quote:
Originally Posted by sen` View Post
Well my login speed is fine but im not satisfied with the download speed. This is ridiculous. I have a 30Mbit Connection and im creeping around with 0Kb/s - 200KB/s @ completely unstable speeds regardless of the Download Location in the Settings!
This is definetly a SteamServer problem!
The low-quality download speed have always been like this and will probably always stay this way.

I've got a 20Mbit connection, but Steam has never been able to fully use it. 20Mbit is apr. 2,5Mb a sec, which is around 9Gb for an hour. I can download 1Gb in 8-15 minutes, but downloading a 1Gb game from Steam will takes 3+ hours...
Daikoi is offline   Reply With Quote
Old 03-20-2009, 08:33 AM   #9
Frigid_X
 
Guest
Posts: n/a
have the same problem I cant even play left 4 dead or TF2 unless i wait like 27 min 37 secs (yup i used a timer) god what is happening to STEAM its becoming more and more....

CRAPPY
  Reply With Quote
Old 03-20-2009, 11:57 AM   #10
Frigid_X
 
Guest
Posts: n/a
strange thing happened

I was so frustrated to steam i tried this method again the 3RD TIME

Quote:
Try deleting all files from you Steam installation folder except Steam.exe and SteamApps folder.
Note: If you want to keep your favorite servers list make a backup copy of file serverbrowser.vdf located in C:\Program Files\Steam\config.
(I assume you got Steam installed in C:\Program Files\Steam)
but this 3rd time was different i was searching the forums and found a link to this https://support.steampowered.com/kb_...9828-SFLZ-9289

so i go to my NOD32 and tweak a setting that disables the scan on a certain folder which is my steam folder and it worked

I hope this works on you guys


but its really strange i have NOD32 for 3 years and steam wasnt affected at all until the latest patch to steam but why did it take effect for me on March 17 this the day after I downloaded and played the Last Remnant demo game so on march 17 I started steam and i was like waiting forever and then it logged in but the steam menu was frozen and windows says its not responding so as any long steam user do is delete the clientblob file and restart steam but it doesnt work then i found the method mentioned above with no luck so i just restarted my comp and just used Firefox kinda forgot that i made steam to start on startup so after a few flashes from chan steam connected and not responding again i left it this way for a few mintues and its working fine again then i started TF2 and it says the game is unavailable at the moment then i tried everygame some came out with the same "this game is unavailable" some where able to run but i have to wait a REALLY long time for it to start so i thought maybe i have to delete steamapps maybe because the files where too old and tried the method again which ended with the same results slow logon and freezing and 3 hours too load everything from my disks to my hard drive so on this very night i was missing the zombies from left 4 dead and was angry at steam for wasting my time just trying to logon i tried searching the forums again and this thread pop-uped http://forums.steampowered.com/forum...d.php?t=826679 well of course it didnt work for him so i look into the list and NOD32 was listed so i immedietly tweak the settings and it worked no slow logons no slow game startup no freezing

so what is happening to steam? is it like XBOX360 just waiting to get RROD or is some kind of error? the strangest thing is its happening to random people

with this my stress is released thanks for reading until this point lol
  Reply With Quote
Old 03-27-2009, 04:48 PM   #11
Swiftstrike
 
Join Date: Nov 2008
Reputation: 5
Posts: 80
Exact same issue. Login takes awhile. Steam is constantly locking up for a few seconds. Download rate is only about 40kb/s. I used to get 400kb/s.
Swiftstrike is offline   Reply With Quote
Old 10-28-2009, 03:57 PM   #12
XxGothicNightxX
 
Guest
Posts: n/a
Happening to me still. This is not amusing 50kb/s for a ZPS update?! I'm not a happy man
  Reply With Quote
Old 10-16-2010, 12:53 PM   #13
anonymous6366
 
Join Date: Jun 2009
Reputation: 17
Posts: 100
same problem here i thought it was my internet being crappy but after reading this i guess it is steams fault. steam has always been broken and always will be..
anonymous6366 is offline   Reply With Quote
Old 10-16-2010, 01:18 PM   #14
Easton Dark
 
Banned
Join Date: Jun 2010
Reputation: 85
Posts: 1,921
Quote:
Originally Posted by anonymous6366 View Post
same problem here i thought it was my internet being crappy but after reading this i guess it is steams fault. steam has always been broken and always will be..
Works fine for me.
Easton Dark is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2011, 03:30 AM   #15
ST0MPA
 
Guest
Posts: n/a
PLEASE FIX THE FOR EVER LOGON WITH STEAM, IT IS FRUSTRATING AND UNACCEPTABLE.

Last edited by ST0MPA: 05-11-2011 at 03:41 AM.
  Reply With Quote
Reply

Go Back   Steam Users' Forums > Steam Discussions > Help and Tips


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



All times are GMT -7. The time now is 09:51 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Site Content Copyright Valve Corporation 1998-2014, All Rights Reserved.