Go Back   Steam Users' Forums > Steam Game Discussions > M - P > Plants vs. Zombies

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-05-2009, 01:26 PM   #1
RikiRude
 
Join Date: May 2007
Reputation: 0
Posts: 446
Windowed mode

How would I play the game in windowed mode, it doesn't look too pretty at 1280x1024, so I wanted to play the game windowed smaller, like 1024x768 so I could be on aim and whatever while playing.
RikiRude is offline  
Reply With Quote
Old 05-05-2009, 01:29 PM   #2
RikiRude
 
Join Date: May 2007
Reputation: 0
Posts: 446
nvm didnt notice the "full screen" check mark box in the options screen =P
RikiRude is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2009, 03:09 PM   #3
DvD_Playa
 
Guest
Posts: n/a
I can't even get the game to startup. I pre-ordered for $10 last night and now im sad =(

I want to know if theres a way i can go into config and set it to windowed mode. I usually play at 1650x1050 at 120hz. I even change my resolution to 800x600 @ 60hz and it doesnt even start-up...

The funny thing is... Heavy Weapon Deluxe does the SAME FKING THING! Noone will help me =( i'm just a far cry.
  Reply With Quote
Old 05-05-2009, 03:26 PM   #4
aznguyen316
 
Guest
Posts: n/a
I would also like to know how to set to windowed before getting in game.
  Reply With Quote
Old 05-05-2009, 03:35 PM   #5
linfosoma
 
 
 
Join Date: Jul 2008
Reputation: 336
Posts: 5,934
In the demo the was an option in the menu.
linfosoma is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2009, 03:37 PM   #6
kikinchaz
 
Join Date: Apr 2006
Reputation: 21
Posts: 1,389
Im trying to find where the settings are stored. Doesn't appear to be in the user folder as when you delete the user data it still starts my game windowed so it must have my settings.

Anyone know?
kikinchaz is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2009, 03:59 PM   #7
DvD_Playa
 
Guest
Posts: n/a
I'm looking through common Steam files right now too... nothing
  Reply With Quote
Old 05-05-2009, 05:45 PM   #8
Devistater
 
 
 
Join Date: Jul 2006
Reputation: 63
Posts: 621
Quote:
Originally Posted by DvD_Playa View Post
I can't even get the game to startup. I pre-ordered for $10 last night and now im sad =(

I want to know if theres a way i can go into config and set it to windowed mode. I usually play at 1650x1050 at 120hz. I even change my resolution to 800x600 @ 60hz and it doesnt even start-up...

The funny thing is... Heavy Weapon Deluxe does the SAME FKING THING! Noone will help me =( i'm just a far cry.


The config for PLants vs zombies is in the registry.

This is from XP, steam version of the game, I imagine vista is similar tho:
[HKEY_CURRENT_USER\Software\SteamPopCap\PlantsVsZom bies]

This is from XP popcap non-steam version of the game:
[HKEY_CURRENT_USER\Software\PopCap\PlantsVsZombies]

This should be the variable to run in windowed:
"ScreenMode"=dword:00000000

The screenmode is 1 for full screen, and 0 for window.

Good question, I'll update my FAQ with this info.

Did that help? Let me know, thanks.

Last edited by Devistater: 05-05-2009 at 06:24 PM.
Devistater is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2009, 07:36 PM   #9
DvD_Playa
 
Guest
Posts: n/a
I hear that.

Actually, im on Vista. Maybe i can't play on vista. BEETTER WARN THEM!

Last edited by DvD_Playa: 05-05-2009 at 07:43 PM.
  Reply With Quote
Old 05-05-2009, 09:20 PM   #10
DvD_Playa
 
Guest
Posts: n/a
I dunno man, not looking good. =\
  Reply With Quote
Old 05-06-2009, 02:58 AM   #11
Devistater
 
 
 
Join Date: Jul 2006
Reputation: 63
Posts: 621
Quote:
Originally Posted by DvD_Playa View Post
I hear that.

Actually, im on Vista. Maybe i can't play on vista. BEETTER WARN THEM!
Its vista compatible, I'm sure they tested it on vista too.

Did you check the registry (you can search for PLANTS or POPCAP) to see if there was something you could change like I mentioned? I know that vista has a registry and that it has a regedit program just like XP, but perhaps the location of that setting was changed in vista.

Anyway, you should be able to google up information about editing registry in vista, and then do a search for it inside the registry.

Unless you say more about what you did or didn't do, or your expertise, we can't know how to help you more. Thats why I asked if it worked above.

For instance, it may be possible to create a .reg file to automatically change this and you just click on it, if you don't know how to do regedit and windows registry.

You just gotta talk to us man
Devistater is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2009, 12:10 PM   #12
datm01
 
Guest
Posts: n/a
I have the same problem and i cant play the game, when it starts it says "popcapgame1.exe stop working", i am trying to follow the instruction above but i cant find the "ScreenMode"=dword:00000000 (or i have to created?)

Btw DvD_Playa do u have the 3d nvidia googles? because i have the same configuration in my lcd 1650x1050 and 120hz and i was thinking that maybe this is causing the problem.
  Reply With Quote
Old 05-06-2009, 02:20 PM   #13
DvD_Playa
 
Guest
Posts: n/a
Yeah, i do have Nvidia 3D Vision set-up with the Samsung 1650x1050 120hz =\
  Reply With Quote
Old 05-06-2009, 03:20 PM   #14
Devistater
 
 
 
Join Date: Jul 2006
Reputation: 63
Posts: 621
Quote:
Originally Posted by DvD_Playa View Post
Yeah, i do have Nvidia 3D Vision set-up with the Samsung 1650x1050 120hz =\
You never answered any of the questions about if you tried the registry thing (or if you need help with it) to change to windowed before starting the game lol. We can't help you man unless you talk a little more lol.
Devistater is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2009, 04:15 PM   #15
datm01
 
Guest
Posts: n/a
Quote:
Originally Posted by Devistater View Post
You never answered any of the questions about if you tried the registry thing (or if you need help with it) to change to windowed before starting the game lol. We can't help you man unless you talk a little more lol.

Hi im trying to follow your steeps (for play in window mode) but i cant find the "ScreenMode"=dword:00000000 i dont know if i have to created or what, if u can help i wil apreciated.

Thx
  Reply With Quote
Reply

Go Back   Steam Users' Forums > Steam Game Discussions > M - P > Plants vs. Zombies


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



All times are GMT -7. The time now is 07:24 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Site Content Copyright Valve Corporation 1998-2014, All Rights Reserved.